Orthomoleculaire therapie 2018-04-06T03:23:22+00:00

Voedingsstoffen

Ons lichaam beschikt over een grote flexibiliteit en zelf herstellend vermogen wanneer het wordt blootgesteld aan verstoringen. Daarin is ons lichaam wel afhankelijk van de juiste bouwstenen in onze voeding, namelijk: vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Deze bouwstenen zijn essentieel voor een goede gezondheid. Tekorten aan voedingstoffen kunnen veel klachten veroorzaken.

Verstoringen

Via ons huidige voedingspatroon is het bijna onmogelijk om voldoende voedingstoffen, en dus bouwstoffen, binnen te krijgen. Daarnaast worden we door onze huidige leefstijl en omgeving blootgesteld aan veel storende factoren op ons systeem. Denk hierbij niet alleen aan een gebrek aan beweging,  milieuvervuiling, stralingen en het gebruik van cosmetica, maar ook aan fabrieksvoedsel en steeds meer toegestane bestrijdingsmiddelen in de landbouw en veeteelt. Of en wanneer u hier klachten aan ondervindt, is afhankelijk van uw genen, uw sociale-, werk- en leefomstandigheden en de mate van stress die u hierin ervaart.

Werkwijze

Orthomoleculaire Therapie is gericht op het behandelen van de oorzaken van uw klachten en niet op de symptomen. Daarom starten we met een uitgebreid intakegesprek. Er wordt uitgezocht welke lichaamsprocessen niet goed lopen en welke stoffen daarin een rol spelen. Bij het zoeken naar de oorzaak wordt zo nodig gebruik gemaakt van bloed-, speeksel- en/of ontlastingsonderzoek.

In de behandeling wordt een op maat gesneden advies gegeven dat voeding, beweging, stressmanagement en suppletie omvat. Op maat gesneden, want geen individu is dezelfde. Zelfs niet met dezelfde diagnose!

Suppletie

Het is voor een gezond persoon bijna onmogelijk om optimale hoeveelheden van alle voedingsstoffen binnen te krijgen met voeding. Denk bijvoorbeeld aan foliumzuur voor een zwangere vrouw. Ook om gezondheidsklachten te behandelen kan het nodig zijn om, naast volwaardige voeding, extra voedingsstoffen te gebruiken in de vorm van voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hogere dosis aan stoffen bevatten die, in geringere mate, ook in voeding voorkomen. Deze voedingssupplementen worden ook wel suppletie genoemd.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over Orthomoleculaire Therapie en Orthomoleculaire geneeskunde? Neem dan een kijkje op de website van de beroepsvereniging MBOG.

Afspraak maken?

Neem gerust contact met me op om een afspraak te maken. Ik ben telefonisch bereikbaar op 06-42136204 of via het contactformulier op deze website.

Contact